Home
Contactformulier
Inschrijfformulier
Mededelingen
Agenda
B O V artikelen
Ritten in 2019
Ritten in 2018
Ritten in 2017
Ritten in 2016
Ritten in 2015
Ritten in 2014
Ritten in 2013
Ritten in 2012
Ritten in 2011
Op bezoek in 2016
Op bezoek in 2012
Op bezoek in 2011
Op bezoek in 2010
Leden foto album.
Gastenboek
Onze Links

 pinksterweekend van 7 tot en met 10-6-2019

 Vrijdag ochtend vertrokken om 7.15 uur. Op de weg zat alles mee dus waren we voor 8.00 uur al in Oirschot (waar we werden verwacht om 9.30 uur) bij de legerbasis. Daar genoten we van een bakje koffie met een lekkere appelpunt. Ons groepje verzameld en vertrokken om 9.00 uur richting Altenahr Duitsland. Na gelijk een foutje te hebben gemaakt met navigeren in het begin ging de rest best soepeltjes. 

We zijn als gasten van Peter en Lian Leijs voor de tweede keer meegegaan met de oldtimerclub. Alles is goed en gezellig  gegaan, heel veel gelachen, we hadden een gezellige groep. Heel veel waardering aan de dames, die de rit hebben uitgezet, Hartelijk dank daarvoor. bedankt,  bedankt,  bedankt,  bedankt !!!! Aangekomen in Altenahr kan het echte feest van vier enerverende dagen beginnen. En dat ze enerverend waren staat als een huis wat we allemaal gedaan en gezien hebben was inderdaad mooi (klooster-kasteel-pinkstermarkt-oud stadje/dorpje- en een vrij te besteden dag) het was gewoonweg zeer enerverend  en zeer goed gedaan, wel vermoeiend maar toch heel veel dank en lof voor de mensen die dit alles mogelijk hebben gemaakt Chappeau !!! en een dikke duim !

kort verslag van 4 dagen Duitsland  Vrijdag met mooi weer vertrokken, ondanks dat mijn spitfire sputterde tijdens het vertrek en halverwege de rit stil viel, maar dankzij de hulp van monteur Peter kwam alles weer goed (binnen 15 minuten)  zaterdag  mooie rit met een bezoek aan een klooster, en weer mooi weer. Zondag met een mooie rit naar de pinkstermarkt in Mayen  en de rest van de dag vrijaf. Was erg leuk. Maandag met weer mooi weer naar huis. 4 dagen open gereden tot de laatste 5 kilometer voor het einde, toen nog wat regen. Al met al een zeer geslaagd weekend  groetjes Jan en Ellie

Nou dames 2 dikke duimen voor de mooie rit, en het mooie hotel en het lekkere eten, Het was fantaschtisch, we hebben genoten !!! en tot het volgende weekend, hartstikke bedankt voor alles wat we hebben genoten.   Veel lieve groetjes van Cees en Corrie

    

         

bij de start locatie

 

 

 

 

 

 

                                                                                                              

 

         

 

 

wachten op de pont

 

 

 

alle auto's achter de poort

zondag 19-5-2019

 Hoi bov ers

 Wat vroeger dan gewoonlijk, vertrokken met regenachtig weer. Dus paraplu in de auto en toch voor de zekerheid de zonnebril mee. Onderweg kwamen we al bekende tegen, en aangekomen op locatie bij de Heeren van ambacht waar het langzamerhand best wel druk werd met 46 auto's. werden we verrast met koffie en een heerlijk stuk appeltaart met slagroom. De voorzitter was wat gaan rondbellen en hij had sponsers gevonden die ons wel wat lekkers gunden , bedankt daarvoor. Na het woord van de voorzitter en de bedankjes aan Ria Nel en Emmie die de rit hadden uitgezet, gingen we met z'n allen aan de tocht beginnen Heerjansdam Oostendam Alblasserdam Kinderdijk waar we nog gestopt zijn om van het uitzicht te genieten van de vele molens, wat is Nederland toch prachtig !  Voor ons een heel andere omgeving met heel veel water en prachtige huizen, we hebben zelfs ooievaars gespot in de lucht en op een nest ! geweldig. We vervolgen de rit en komen in Nieuw lekkerland Oud Alblas en Molenaarsgraaf daar worden we verwacht voor wat te eten of drinken voor die genen die daar zin in hebben, het is een drukte van belang daar in de smalle mooie straatjes met zoveel (grote) auto's. Na onze buikjes weer gevuld te hebben en wat bij gekletst te hebben gaan we verder. We komen langs de mooiste plekken en het weer is ons zeker goed gezind we kunnen open rijden en genieten van de omgeving en van de zon. Terug aangekomen bij de Heeren van ambacht genieten we nog na van de prachtige rit waar iedereen zo te horen zeer tevreden over was, wij in ieder geval wel.

 Ria Nel en Emmie chapeau voor jullie !    

 het was een hele leuke gezellige mooie dag bedankt daarvoor  Lianne Leijs

 

 

   

   

   

de sponsors

 

 

 

 

 

 

 

         

 

 

 

 

ooievaars paar

 

 

Zondag 21-4-2019

 Oldtimerrit verzorg door Johan van Roosendaal en Willem den Haan

 Om ongeveer 10.30 uur kwamen de eerste auto's aan bij 't Strooienhuis waar we verwelkomd werden met koffie of thee. inmiddels stroomde de zaal vol met deelnemers. in totaal kwamen er 44 oldtimers dus een goede opkomst. De zon stond al vroeg aan de hemel en konden we tegen 11.30 gaan rijden. Eerst richting Etten Leur en zo verder via landelijke wegen en boerderijen, omgeploegde akkers naar Breda. Daarna een druk stukje met mooie huizen, ook een stukje dat aan renovatie toe was, en zo door Breda naar waar we mooie pleintjes met restaurantjes en cafeetjes passeerden. weer verder naar Ulvenhout en Chaam via een mooie bosrijke omgeving. ook reden we langs een asielzoekers centrum best groot. Vroeger was dat van het leger heb ik me laten vertellen. Toen naar Molenschot en Dorst, onderweg kwamen we langs mooie plekjes, genoeg om de inwendige mens te versterken. Wijzelf hebben gepauzeerd in Pannenkoeckenhuys Restaurant de Hannebroeck een leuke plek om wat te eten en te drinken. Daarna over het Wilhelmina kanaal naar Oosterhout we passeerden de Waranda en reden zo langs industrie en knooppunt Hooipolder weer verder. Kwamen langs een visvijver waar veel vissers hun hartje konden ophalen met zo'n prachtig zonnetje aan de lucht. Over de Donge langs Raamsdonksveer via oude straatjes en een geveltje uit 1888 naar Drimmelen over een marktplein met nog oude klinkerstraatjes en  zelfs nog een geveltje van 1838. Onderweg kwamen we weer langs een mooie natuur aan in Hoge Zwaluwe. Langs de dijk naar Blauwe Sluis  en Langeweg weer langzaam terug naar Hoeven, waar we op het terras nog van de zon en een lekkere pint genoten hebben.

Johan en Willem  Hartelijk Dank voor het uitzetten van deze prachtige rit,

Groet Irma

 

         

 

 

 

 

 

 

 

 

         

 

 

 

 

 

 

 

zondag 17-3-2019

 Verslag BOV-rit met zegening van zondag 17 maart 2019


 Met 37 auto’s, was het een goede opkomst voor deze “dijkenrit”, samengesteld door Roy Kuystermans en zijn vriend Luciano.

Zoals de laatste jaren gebruikelijk, was de rit opgesplitst in 2 delen. De start is bewolkt en wat regenachtig, maar gelukkig breekt na 12.00u de zon door en blijft het de rest van de dag droog.

Het eerste deel van de rit voerde ons via Etten-Leur, richting Zevenbergen. Bij de Boutweg, “Zwarte Sluis, slaan we af en rijden langs een smalle dijk weg naar de Halseweg richting Prinsenbeek. Langs de Halseweg veel knotwilgen. In Prinsenbeek volgden we de Postbaan, een weg met berkenbomen en mooi natuurschoon. Vervolgens ging het via de Nieuwveerweg naar Terheijden, langs Molen De Arend richting Breda. Na zo’n 12 stoplichten kwamen we weer uit bij Prinsenbeek, maar nu langs de andere kant. Bij Verloren Hoek, een weidelandschap met knotwilgen, volgen we de Atelakenseweg om via Etten-Leur terug te gaan naar ’t Strooienhuis, voor de zegening en de lunch.

Voor het eerste deel van deze rit krijgt Roy een daverend applaus.

Pastoor Maickel Prasing is al aanwezig en gezien zijn volle agenda, start hij vrijwel direct met zijn verhaal. Hij memoreert aan de geschiedenis van autozegeningen in Hoeven. Al 28 jaar wordt het jaarlijks in juni op het Kerkplein gedaan, dit jaar ook tijdens carnaval op zaterdag 1 maart en bij de BOV is het dit jaar voor de 6e keer op rij.

Hij spreekt het gebed uit en vraagt Christoffel om bescherming van alle chauffeurs en passagiers en hun voertuigen. Daarna worden buiten alle wagens gezegend.

Om 14.00u starten we met het tweede deel van deze rit. Een lange rit over alle dijken in West-Brabant volgt. Uiteindelijk leggen we 137 km in totaal af.

Het was een mooi begin van het BOV-seizoen 2019.

Bedankt Roy en Luciano voor het uitzetten van deze rit!

 Anky Brouwers

 

         

Weer gezellig druk

 

 

 

 

 

Meneer Pastoor

 

         

 

 

 

 

en dan weer eten

 

 

 

   

 

 

 

woensdag avond 20-2-2019

 Technische avond

 Er waren zo'n 30 manspersonen en een vrouw op af gekomen.Dit keer gaat het over de brandstof of beter gezegd de nieuwe brandstoffen. Zoals bekend word er ethanol aan de benzine toegevoegd en wel 8%, nu per 1 oktober 2019 word het 10%, en later word het 15%. Tot dan is er geen probleem, zolang je maar op tijd rijdt.Maar de auto wat langer laten staan veroorzaakt het probleem. Ethanol trekt namelijk water aan, en dat veroorzaakt corrosie op alle delen van het brandstof systeem, van rubber tot samac en alluminium en koper. Eigenlijk het hele systeem. En daar heeft Bardhal een hele reeks wondermiddeltjes voor ontwikkeld. het is maar dat je het weet.

 

   

   

   

Ook sávonds wappert de BOV vlag

 

 

 

aandachtig luisteren

 

 

 

 Zondag 17-2-2019

 Hallo B.O.V ers

 Zoals gebruikelijk in februari de jaarlijkse ledenvergadering die goed bezocht word. Na het openingswoord van de voorzitter nam de penningmeester het woord, en in vogelvlucht passeerde 2018. bij de rondvraag bleef het stil en niemand had er op of aanmerkingen, dus het bestuur doet het goed en zal proberen zo door te blijven gaan. Een aftredend bestuurslid Jac Brouwers werd nog bedankt voor zijn inzet, en ook Johan Nuyten werd bedankt voor zijn bijdrage aan de sleutelhangers, beide kregen wat lekkers. Ook werden er nog vier leden in het zonnetje gezet, vanwege hun veel gereden ritten bij de B.O.V. Na afloop werdt er nog een rondje gegeven door de club, en proosten we op weer een mooi jaar met veel veilige kilometers

 

         

 

 

 

 

 

 

 

 

      

 

 

 

 

 

 

 Lianne Leijs

 

Zondag 20-1-2019 

 Nieuwjaars bijeenkomst

Buiten is het koud -5 graden, er staat dan ook maar een oldtimer op de parkeerplaats.Bij het strooienhuis is de kachel aan en dus lekker warm, dus zitten we binnen voor de nieuwjaars bijeenkomst. Er waren zo,n 55 personen gekomen om  elkaar het beste te wensen voor het nieuwe jaar. De voorzitter opent de bijeenkomst en heet iedereen welkom en wenst ieder de beste wensen voor het nieuwe jaar en veel veilige kilometers.

Verder worden de ritten besproken

De secretaris was blij met het feit dat alle ritten voor 2019 al waren ingevuld. verder werden ze allemaal voorgelezen, zo dat ieder weet wat er dit jaar te gebeuren staat.verder werdt er een fotoverslag van 2018 getoond via de beamer op een groot scherm. er waren ook weer twee nieuwe leden aanwezig, en dus hebben ze gelijk kennis gemaakt met de meeste leden en hun aanhang  

Na de koffie hebben we nog genoten van de snacks (warm en koud) van Zus en Carlo. verder hebben we nog een paar uurtjes gebabbeld en gedronken en dan zijn de mensen allemaal weer tevreden naar huis gegaan. Het was weer leuk en gezellig.

Nu kijken we weer uit naar de leden vergadering die word gehouden op 17 februari       

 

         

 

 

 

 

 

 

 

             

 

 Peter en Lianne Leijs

 

 
 


 

 

     

 

 

 

 

 

 

 

         

 

 

 

 

 

 

 

Top