Home
Contactformulier
Inschrijfformulier
Mededelingen
Agenda
B O V artikelen
Ritten in 2022
Ritten in 2021
Ritten in 2020
Ritten in 2019
Ritten in 2018
Ritten in 2017
Ritten in 2016
Ritten in 2015
Ritten in 2014
Ritten in 2013
Ritten in 2012
Ritten in 2011
Op bezoek in 2016
Op bezoek in 2012
Op bezoek in 2011
Op bezoek in 2010
Leden foto album.
Gastenboek
Onze Links
privacy verklaring

 Het Mastboomhuis Oud Gastel

 

Vandaag, zondag 17 November 2019, werd ons een blik gegund in het sobere leven van de familie Mastboom. Burgemeester Antoon Mastboom, zijn vrouw Marie Brosens en hun zoon Henri.

Nadat Henri zijn vader niet mocht opvolgen als burgemeester, wordt zijn leven beheerst door zijn zorg voor het familiebezit. Een leven vol zuinigheid.

 

Onder begeleiding van gidsen worden we rondgeleid en krijgen we de ins en outs te horen van het leven van de familie. Af en toe aangevuld door vertelsels van onze René Rademakers, die Henri Mastboom destijds bezocht om pacht penningen te overhandigen.

 

Wat een rijkdom, en wat een zuinigheid. Alhoewel het gezin stinkend rijk was (op internet is te lezen dat Henri Mastboom op zo’n 20 miljoen zat), staat hun leven in het teken van het geloof en zuinigheid. Dagelijks naar de kerk, in elke kamer een kruisbeeld, alleen beneden verwarming, gebruik van regenwater voor het maandelijkse bad, geen enkele luxe.

Alles werd bewaard. Oude veters werden gebruikt om rekeningen en bankafschriften op te hangen. Dat spaarde een ordner uit.

 

De kleding van de overleden vader Antoon wordt door Henri afgedragen. De huwelijks uitzet van moeder Marie is nog grotendeels aanwezig. Ze wordt eindeloos hersteld.

 

Verschillende anekdotes, verteld door de gidsen, staven een leven in zuinigheid.

De vloeipapiertjes die rond de sinaasappels zaten worden verzameld bij de groenteboer en door de familie gebruikt als wc-papier.

De beschermfolie over de stoel bekleding van de in 1976 aangeschafte Opel Kadett blijft twintig jaar zitten. De hoogst noodzakelijke ritjes worden gereden, zittend op krakend plastic.

Het servies werd door kranten bedekt tegen het onder stoffen.

 

 

Zoon Henri zal nooit huwen. Als hij tijdens zijn studie aan het Norbertus in Roosendaal tegen zijn moeder verteld dat hij verliefd is, sommeert zijn moeder hem thuis te blijven “tot het over is”.

 

Hij laat na zijn dood het huis aan de Dorpstraat in Oud Gastel, plus al zijn bezittingen, na aan een door hem in het leven geroepen stichting: De Mastboom-Brosens Stichting.

Met de bedoeling alles te laten zoals het is op 13 November 1999, wanneer Henri om half tien overlijd.

Alle klokken in het zorgvuldig geconserveerde Mastboomhuis (zou volgens zeggen een slordige 2 miljoen hebben gekost) staan stil op half tien.

 

En tussendoor koffie met, zoals werd aangekondigd in de nieuwsbrief, een gebakje met de vruchten van de moerbei boom. Op de geboortedag van Henri door zijn vader en moeder geplant op de binnenplaats van het Mastboomhuis.

 

Een heel erg leuk bezoek, waarbij we soms met afschuw, maar vaak met een glimlach van hebben genoten. En volgens mij velen met ons. Dank je, Ellen, voor deze tip.

 

Karin en Johan van Rosendaal

 

 

 

 

           

Beschrijvende tekst

 

de koffie

 

binnen

 

de bewaarde Opel Kadett

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ZONDAG 20-10-2019

 Verslag sluitingsrit 20 oktober 2019

Startlocatie is deze keer Brasserie het Appeltje. Altijd spannend, zo’n eerste keer. Het was prima verzorgd, een eigen zaal, koffie en allerlei soorten gebak.
Pino heet iedereen welkom en ik geef nog de laatste bijzonderheden rondom de route door. Emmie helpt me met het incasseren van bijdragen voor het buffet en ik deel na aftekening de routes uit. Rond 12 uur is de parkeerplaats weer leeg, iedereen is op weg. Er wordt overgevaren naar Werkendam, de provinciale weg staat het laatste stuk voor de pont vol met oldtimers. Passanten maken van de gelegenheid graag gebruik om mooie foto’s te maken.
De route voert ons via de Dordtse en Brabantse Biesbosch naar Woudrichem, voor de lunch en het rondje “dokter Tinus”. Een aantal mensen hebben dat ook gedaan en genoten van de oude straatjes, huisjes en de kerk. De terugweg voert ons door kleine dorpjes, over dijken, er wordt overgevaren bij Dussen. Dat laatste was voor een aantal lage auto’s wel een dingetje. Vanwege de scherpte van de helling van deze trekpont moest er schuin vanaf gereden worden. Door Raamsdonksveer, Geertruidenberg en Made richting Strooienhuis, met een klein intermezzo door Wagenberg. Om kwart voor 5 is iedereen binnen en staat het buffet klaar. Een Italiaans buffet deze keer, samen met Zus uitgekozen. Volgens mij was dat best een succes. Diverse soorten pasta salades, lasagne, kipfilet met italiaanse kruiden, tortellini, kipspiesjes, een runderstoof en zalmfilets. Een ieder heeft er goed van gegeten, de schalen waren bijna leeg. Daarna nog wat bijgekletst en rond de klok van half acht is het tijd om naar huis te gaan. Op naar de volgende BOV-activiteit.

 groetjes Diane in 't Veld

 

 

 

 

           

startlocatie 't appeltje

 

lekkers

 

volle zaal

 

overzicht oldtimers

 

 

           

overzicht oldtimers

 

onderweg bootje varen

 

overdracht buffet aan organisatie

 

en dan SMULLEN maar

 

zondag 15-9-2019

 Het is zondag 15 september en er wordt weer de puzzelrit gereden die door Pino en René uitgezet is. Een grote opkomst van zo'n 36 auto's, en met heel veel goede zin en een lekker zonnetje kan de dag niet meer stuk. Hoewel we twee uitvallers hadden. En met heel veel gepuzzel en foto's bekijken kwamen we bij cafe't anker waar we nog een vragenlijst in mochten vullen die over verkeersregels ging, en die overigs niemand helemaal goed had. Gingen we daana Bolletje Pijltje naar het strooienhuis. Hoewel het voor sommigen nogal een puzzel was om daar te geraken, bij het strooien huis moesten we nog een proef afleggen en proberen om achteruit een slalom tussen de pionnen te rijden, wat heel goed heel lukte bij Frank Wijnen die de snelste tijd neerzette. Tenslotte ging de eerste prijs naar Rene en Jolanda Rademakers en de tweede prijs was voor John en Margareth Borsboom ze werden verrast met een lekkere fles wijn.

 Pino en René bedankt voor de mooie rit en de leuke puzzels het was weer top !!! en hopelijk volgend jaar weer.

 De sluitingsrit van dit jaar komt er ook weer aan, en start in lage zwaluwe graag voor 6-10-2019 opgeven bij René Kuistermans, kosten zijn 20 euro p.p en voor de leden natuurlijk gratis. graag alllemaal tot ziens bij de sluitingsrit op 20-10-2019

 groetjes Lianne Leijs

 

 

         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

         

 

zondag 18-8-2019

 De rit van vandaag start in Oud Gastel in cafe onder de toren. het huis waar Rene Rademakers het levenslicht zag. (lid bov) Een grote opkomst van zo'n 35 auto's, ondanks het natte weer. De rit ging meestal binnendoor, en ook een paar zandpaden werden getrotseerd. We kwamen op plaatsen waar wij in ieder geval nog nooit waren geweest, wij vonden het een hele mooie rit, en als toetje kregen we een leerzame puzzel voor geschoteld, en de twee beste kregen dan ook een prijsje.            

Het was erg leuk Bert en Tinie  en bedankt voor het uitzetten van de rit, chapeau !!!!! en natuurlijk voor jullie inzet.

 

 

 
         

 

 

 

 

 

 

druk in het cafe

 

 

 

         

smet op een oldtimer

 

 

 

smet op een oldtimer

 

de puzzel winaars

 

zondag  21-7-2019

 

Verslag van de toerrit van 21 Juli 2019 uitgezet door Jan Schouw en Giel Leijs.

Vertrek vanuit ons clubhuis cafe “het Strooienhuis”.

Er was een zeer grote opkomst, zo rond de 50 auto,s.

Het weer was ook goed {paar wolkjes} vooral voor mensen die een auto hebben met een open kap

was het heerlijk rijden.

Vanuit Hoeven kwamen we in een landelijke omgeving door smalle wegen in het Brabantse land.

Door de Rucphense bossen reden we via Nispen naar Essen de Wildert.

Hier kon je een bezoek brengen aan de Bakkersmolen.

Dit is in een in 1980-1981 gebouwd museum complex bestaande uit een aantal stoommachines,

een windmolen, een bakkerij en een taverne waar je heerlijk kunt eten en drinken.

Daarna weer op weg richting brasserie {Boslust} , ook hier kon je heerlijk lunchen.

De rit ging verder via Zundert richting Sprundel.

Tijdens de rit kwamen we elkaar tegen en zeiden we, rijden wij verkeerd of rijden jullie verkeerd ?

Maar hun antwoord was kort; Wij rijden niet verkeerd, WIJ RIJDEN ANDERS!

Het is allemaal goed gekomen want na afloop zagen we elkaar weer bij “het Strooienhuis”  en

namen er een drankje op.

 

Bedankt Jan en Giel voor deze prachtige rit !

 groetjes Jenny

 

 

         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

      

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 zondag 16-6-2019

 

  

27 auto’s reden er mee zondag 16 juni met de rit die Johan van Rozendaal en zijn vrouw hebben uitgezet. En dat op vaderdag en de beginnende vakantie’s viel de opkomst dan niet tegen. We startten bij ‘t Strooienhuis en reden door het mooie landschap van Brabant. We kwamen door smalle wegen waar wij , (misschien jullie wel) nog nooit geweest zijn. En dat na vele jaren rijden met de autoclub. Het weer werkte ook goed mee en we hebben het naar ons zin gehad. Verspreid over de route kon er wat gegeten en gedronken worden waar dan ook gebruik van gemaakt werd. Wijzelf zijn met enkele leden in Dinteloord gestopt waar we lekker wat gegeten en gedronken hebben. Daarna nog een stukje van de route gereden te hebben, zijn we de rijksweg opgegaan naar Utrecht waar we een verjaardag hadden. Nog bedankt voor het uitzetten van de rit en tot de volgende keer.

 

         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

         

 

 

 

 

 

 

 

 

 Nel van der Meulen.

 

 pinksterweekend van 7 tot en met 10-6-2019

 Vrijdag ochtend vertrokken om 7.15 uur. Op de weg zat alles mee dus waren we voor 8.00 uur al in Oirschot (waar we werden verwacht om 9.30 uur) bij de legerbasis. Daar genoten we van een bakje koffie met een lekkere appelpunt. Ons groepje verzameld en vertrokken om 9.00 uur richting Altenahr Duitsland. Na gelijk een foutje te hebben gemaakt met navigeren in het begin ging de rest best soepeltjes. 

We zijn als gasten van Peter en Lian Leijs voor de tweede keer meegegaan met de oldtimerclub. Alles is goed en gezellig  gegaan, heel veel gelachen, we hadden een gezellige groep. Heel veel waardering aan de dames, die de rit hebben uitgezet, Hartelijk dank daarvoor. bedankt,  bedankt,  bedankt,  bedankt !!!! Aangekomen in Altenahr kan het echte feest van vier enerverende dagen beginnen. En dat ze enerverend waren staat als een huis wat we allemaal gedaan en gezien hebben was inderdaad mooi (klooster-kasteel-pinkstermarkt-oud stadje/dorpje- en een vrij te besteden dag) het was gewoonweg zeer enerverend  en zeer goed gedaan, wel vermoeiend maar toch heel veel dank en lof voor de mensen die dit alles mogelijk hebben gemaakt Chappeau !!! en een dikke duim !

kort verslag van 4 dagen Duitsland  Vrijdag met mooi weer vertrokken, ondanks dat mijn spitfire sputterde tijdens het vertrek en halverwege de rit stil viel, maar dankzij de hulp van monteur Peter kwam alles weer goed (binnen 15 minuten)  zaterdag  mooie rit met een bezoek aan een klooster, en weer mooi weer. Zondag met een mooie rit naar de pinkstermarkt in Mayen  en de rest van de dag vrijaf. Was erg leuk. Maandag met weer mooi weer naar huis. 4 dagen open gereden tot de laatste 5 kilometer voor het einde, toen nog wat regen. Al met al een zeer geslaagd weekend  groetjes Jan en Ellie

Nou dames 2 dikke duimen voor de mooie rit, en het mooie hotel en het lekkere eten, Het was fantaschtisch, we hebben genoten !!! en tot het volgende weekend, hartstikke bedankt voor alles wat we hebben genoten.   Veel lieve groetjes van Cees en Corrie

    

 

         

bij de start locatie

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                              

 

 

         

 

 

wachten op de pont

 

 

 

alle auto's achter de poort

 

 

 

         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pinksterweekend 7 t/m 10 junie 2019  BOV

Onderstaande deelnemers behoren bij de Groep 2.

Volgorde van rijden Rene en Jolanda - Mark en Jaantje - Piet en Irma – John en Margareth.

Als laatste zich gemeld te hebben in Oirschot is iedereen op tijd vertrokken richting Hotel Zur Post te

Altenahr. Met een mooie roadbook onder de arm kon dat al niet mis gaan.

We worden nog een goede reis en een gezellig weekend toegewenst door de organisatie Ria, Nel en

Emmie.

De rit naar Altenahr.

Dag 1

Langs mooie routes komen we via Belgie en Limburg in Duitsland terecht. De rit verloopt

probleemloos en de weergoden zitten ons mee. Rene en Jolanda houden een mooi tempo aan en we

kunnen genieten van de mooie dingen die we tegen komen. Een klein auto pechgevalletje uit de

andere groep is bijgestaan en het probleem is na 10 minuten al weer verholpen. Verder op de route

komen we in de file terecht. Op het laatste stuk staat alles vast en de weg is verder op afgesloten

vanwege een ernstig ongeval. Het blijkt dat een paard is aangereden en die lag midden op de weg.

Na een half uur konden we ons weg vervolgen. We komen op tijd aan in Altenahr bij Hotel Sur post

en vinden al snel ons weg naar onze hotelkamers. Het Hotel voldoet aan al onze wensen en bied een

prima accomedatie voor alle deelnemers. In de (BOV) Hotel Sur Post Parking was genoeg ruimte om

te parkeren. De parking werd voor ons mooi achter gesloten deuren vrij gehouden.

Na een kleine opfris beurt hebben we heerlijk deelgenomen aan het buffet. Deze was goed, lekker en

veel. Helaas waaide het behoorlijk op het terras, hier zitten was aan de koude kant. Nog een lekkere

capucino genuttigd te hebben hebben wij op tijd ons mandje opgezocht.

Dag 2

Een gepande rit naar Maria Laach. Door en langs mooie dorpjes Denau en landerijen en hairpin

bochtjes naar het klooster van Maria Laach. Hier was voldoende parkeerplaats. De Basiliek met 6

torens was het bezichtigen zeker waard. En mooi klooster, wandelpaden, soeveniers winkel,

restaurant en tuincentrum hielden ons alle wel even bezig.

Het tweede deel van deze dag bracht ons via Mayen bij het vestingstadje Bad-Neuenahr – Arhweiler.

Dit was erg leuk om te doen. Mooie panden, een gezellige drukte, leuke terrasjes en voorbereidingen

voor de Weinfeesten. Ook vandaag zat het weer prachtig mee.

Het derde deel van deze dag leide ons naar het plaatsje Mayschoss. Hier vinden we het oudste

Weinkellerei (151 jr) van Duitsland. Na een rondgang hebben we lekkere wijnen kunnen proeven

alsmede wat wijn inkopen om op een later tijdstip hiervan te genieten.

In het hotel stond wederom een heerlijk buffet klaar. We komen niets te kort. Na nog wat nakaarten

weer tijdig ons mandje gevonden.

Dag 3

Een geplande rit naar Mayen.

Een plaatsje wederom in de Eifel. Via mooie wegen via St Johann naar Mayen. We konden onze autos

bij elkaar parkeren net even buiten het centrum. Grote autos kunnen niet in de parkeer garages. We

hebben het maar niet geprobeerd of het toch kon en hebben gekozen om een stukje te lopen.

In het centrum is het een drukte van jewelste. Een Pinkstermarkt! Vele kraampjes met allerlei

toeters en bellen van vroeger. Speelgoed en speelgoedautotjes te kust en te keur.

Met het mooie warme weer was het hier weer goed toeven. Een lekker terrasje, met een hapje en

een natje komen we de dag weer heerlijk door.

In het hotel stond wederom een heerlijk buffet klaar. We komen weer niets te kort.

Dag 4 Rit naar het Strooienhuis.

John en Margareth kiezen ervoor om direct richting huis te rijden. Margareth moet dinsdag weer

vroeg beginnen. Het heerlijk buffet bij het Strooienhuis wilden we natuurljk niet missen. Met onze

groep nog wat koeien uit de sloot getrokken, fotos en filmpjes uitgewisseld. Erg leuk.

Rene en Jolanda bedankt voor het foutloos voorrijden. We hebben mogen constateren dat we een

mooie, leuke, gezellige en goed georganiseerde Pinksterweekend hebben mogen beleven. We

nemen op vriendschappelijke wijze afscheid en zien elkaar weer snel.

Ria, Nel en Emmie we danken jullie voor het uitzetten van deze goed georganiseerde mooie tocht,

en gezellige en leuke dagen. Waarbij het weer ons erg gunstig gezind was.

Met vele groeten,

John & Margareth Borsboom

 

zondag 19-5-2019

 Hoi bov ers

 Wat vroeger dan gewoonlijk, vertrokken met regenachtig weer. Dus paraplu in de auto en toch voor de zekerheid de zonnebril mee. Onderweg kwamen we al bekende tegen, en aangekomen op locatie bij de Heeren van ambacht waar het langzamerhand best wel druk werd met 46 auto's. werden we verrast met koffie en een heerlijk stuk appeltaart met slagroom. De voorzitter was wat gaan rondbellen en hij had sponsers gevonden die ons wel wat lekkers gunden , bedankt daarvoor. Na het woord van de voorzitter en de bedankjes aan Ria Nel en Emmie die de rit hadden uitgezet, gingen we met z'n allen aan de tocht beginnen Heerjansdam Oostendam Alblasserdam Kinderdijk waar we nog gestopt zijn om van het uitzicht te genieten van de vele molens, wat is Nederland toch prachtig !  Voor ons een heel andere omgeving met heel veel water en prachtige huizen, we hebben zelfs ooievaars gespot in de lucht en op een nest ! geweldig. We vervolgen de rit en komen in Nieuw lekkerland Oud Alblas en Molenaarsgraaf daar worden we verwacht voor wat te eten of drinken voor die genen die daar zin in hebben, het is een drukte van belang daar in de smalle mooie straatjes met zoveel (grote) auto's. Na onze buikjes weer gevuld te hebben en wat bij gekletst te hebben gaan we verder. We komen langs de mooiste plekken en het weer is ons zeker goed gezind we kunnen open rijden en genieten van de omgeving en van de zon. Terug aangekomen bij de Heeren van ambacht genieten we nog na van de prachtige rit waar iedereen zo te horen zeer tevreden over was, wij in ieder geval wel.

 Ria Nel en Emmie chapeau voor jullie !    

 het was een hele leuke gezellige mooie dag bedankt daarvoor  Lianne Leijs

 

 

   

   

   

de sponsors

 

 

 

 

 

 

 

 

         

 

 

 

 

ooievaars paar

 

 

 

Zondag 21-4-2019

 Oldtimerrit verzorg door Johan van Roosendaal en Willem den Haan

 Om ongeveer 10.30 uur kwamen de eerste auto's aan bij 't Strooienhuis waar we verwelkomd werden met koffie of thee. inmiddels stroomde de zaal vol met deelnemers. in totaal kwamen er 44 oldtimers dus een goede opkomst. De zon stond al vroeg aan de hemel en konden we tegen 11.30 gaan rijden. Eerst richting Etten Leur en zo verder via landelijke wegen en boerderijen, omgeploegde akkers naar Breda. Daarna een druk stukje met mooie huizen, ook een stukje dat aan renovatie toe was, en zo door Breda naar waar we mooie pleintjes met restaurantjes en cafeetjes passeerden. weer verder naar Ulvenhout en Chaam via een mooie bosrijke omgeving. ook reden we langs een asielzoekers centrum best groot. Vroeger was dat van het leger heb ik me laten vertellen. Toen naar Molenschot en Dorst, onderweg kwamen we langs mooie plekjes, genoeg om de inwendige mens te versterken. Wijzelf hebben gepauzeerd in Pannenkoeckenhuys Restaurant de Hannebroeck een leuke plek om wat te eten en te drinken. Daarna over het Wilhelmina kanaal naar Oosterhout we passeerden de Waranda en reden zo langs industrie en knooppunt Hooipolder weer verder. Kwamen langs een visvijver waar veel vissers hun hartje konden ophalen met zo'n prachtig zonnetje aan de lucht. Over de Donge langs Raamsdonksveer via oude straatjes en een geveltje uit 1888 naar Drimmelen over een marktplein met nog oude klinkerstraatjes en  zelfs nog een geveltje van 1838. Onderweg kwamen we weer langs een mooie natuur aan in Hoge Zwaluwe. Langs de dijk naar Blauwe Sluis  en Langeweg weer langzaam terug naar Hoeven, waar we op het terras nog van de zon en een lekkere pint genoten hebben.

Johan en Willem  Hartelijk Dank voor het uitzetten van deze prachtige rit,

Groet Irma

 

 

         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

         

 

 

 

 

 

 

 

 

zondag 17-3-2019

 Verslag BOV-rit met zegening van zondag 17 maart 2019


 Met 37 auto’s, was het een goede opkomst voor deze “dijkenrit”, samengesteld door Roy Kuystermans en zijn vriend Luciano.

Zoals de laatste jaren gebruikelijk, was de rit opgesplitst in 2 delen. De start is bewolkt en wat regenachtig, maar gelukkig breekt na 12.00u de zon door en blijft het de rest van de dag droog.

Het eerste deel van de rit voerde ons via Etten-Leur, richting Zevenbergen. Bij de Boutweg, “Zwarte Sluis, slaan we af en rijden langs een smalle dijk weg naar de Halseweg richting Prinsenbeek. Langs de Halseweg veel knotwilgen. In Prinsenbeek volgden we de Postbaan, een weg met berkenbomen en mooi natuurschoon. Vervolgens ging het via de Nieuwveerweg naar Terheijden, langs Molen De Arend richting Breda. Na zo’n 12 stoplichten kwamen we weer uit bij Prinsenbeek, maar nu langs de andere kant. Bij Verloren Hoek, een weidelandschap met knotwilgen, volgen we de Atelakenseweg om via Etten-Leur terug te gaan naar ’t Strooienhuis, voor de zegening en de lunch.

Voor het eerste deel van deze rit krijgt Roy een daverend applaus.

Pastoor Maickel Prasing is al aanwezig en gezien zijn volle agenda, start hij vrijwel direct met zijn verhaal. Hij memoreert aan de geschiedenis van autozegeningen in Hoeven. Al 28 jaar wordt het jaarlijks in juni op het Kerkplein gedaan, dit jaar ook tijdens carnaval op zaterdag 1 maart en bij de BOV is het dit jaar voor de 6e keer op rij.

Hij spreekt het gebed uit en vraagt Christoffel om bescherming van alle chauffeurs en passagiers en hun voertuigen. Daarna worden buiten alle wagens gezegend.

Om 14.00u starten we met het tweede deel van deze rit. Een lange rit over alle dijken in West-Brabant volgt. Uiteindelijk leggen we 137 km in totaal af.

Het was een mooi begin van het BOV-seizoen 2019.

Bedankt Roy en Luciano voor het uitzetten van deze rit!

 Anky Brouwers

 

 

         

Weer gezellig druk

 

 

 

 

 

Meneer Pastoor

 

 

 

         

 

 

 

 

en dan weer eten

 

 

 

 

   

 

 

 

 

woensdag avond 20-2-2019

 Technische avond

 Er waren zo'n 30 manspersonen en een vrouw op af gekomen.Dit keer gaat het over de brandstof of beter gezegd de nieuwe brandstoffen. Zoals bekend word er ethanol aan de benzine toegevoegd en wel 8%, nu per 1 oktober 2019 word het 10%, en later word het 15%. Tot dan is er geen probleem, zolang je maar op tijd rijdt.Maar de auto wat langer laten staan veroorzaakt het probleem. Ethanol trekt namelijk water aan, en dat veroorzaakt corrosie op alle delen van het brandstof systeem, van rubber tot samac en alluminium en koper. Eigenlijk het hele systeem. En daar heeft Bardhal een hele reeks wondermiddeltjes voor ontwikkeld. het is maar dat je het weet.

 

 

   

   

   

Ook sávonds wappert de BOV vlag

 

 

 

aandachtig luisteren

 

 

 

 

 Zondag 17-2-2019

 Hallo B.O.V ers

 Zoals gebruikelijk in februari de jaarlijkse ledenvergadering die goed bezocht word. Na het openingswoord van de voorzitter nam de penningmeester het woord, en in vogelvlucht passeerde 2018. bij de rondvraag bleef het stil en niemand had er op of aanmerkingen, dus het bestuur doet het goed en zal proberen zo door te blijven gaan. Een aftredend bestuurslid Jac Brouwers werd nog bedankt voor zijn inzet, en ook Johan Nuyten werd bedankt voor zijn bijdrage aan de sleutelhangers, beide kregen wat lekkers. Ook werden er nog vier leden in het zonnetje gezet, vanwege hun veel gereden ritten bij de B.O.V. Na afloop werdt er nog een rondje gegeven door de club, en proosten we op weer een mooi jaar met veel veilige kilometers

 

 

         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

      

 

 

 

 

 

 

 

 Lianne Leijs

 

Zondag 20-1-2019 

 Nieuwjaars bijeenkomst

Buiten is het koud -5 graden, er staat dan ook maar een oldtimer op de parkeerplaats.Bij het strooienhuis is de kachel aan en dus lekker warm, dus zitten we binnen voor de nieuwjaars bijeenkomst. Er waren zo,n 55 personen gekomen om  elkaar het beste te wensen voor het nieuwe jaar. De voorzitter opent de bijeenkomst en heet iedereen welkom en wenst ieder de beste wensen voor het nieuwe jaar en veel veilige kilometers.

Verder worden de ritten besproken

De secretaris was blij met het feit dat alle ritten voor 2019 al waren ingevuld. verder werden ze allemaal voorgelezen, zo dat ieder weet wat er dit jaar te gebeuren staat.verder werdt er een fotoverslag van 2018 getoond via de beamer op een groot scherm. er waren ook weer twee nieuwe leden aanwezig, en dus hebben ze gelijk kennis gemaakt met de meeste leden en hun aanhang  

Na de koffie hebben we nog genoten van de snacks (warm en koud) van Zus en Carlo. verder hebben we nog een paar uurtjes gebabbeld en gedronken en dan zijn de mensen allemaal weer tevreden naar huis gegaan. Het was weer leuk en gezellig.

Nu kijken we weer uit naar de leden vergadering die word gehouden op 17 februari       

 

 

         

 

 

 

 

 

 

 

 

             

 

 

 

 Peter en Lianne Leijs

 

 
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 


 


 

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

 

  


 


 


 

 


 

 

 

 

 

 

 

Top