Home
Contactformulier
Inschrijfformulier
Mededelingen
Agenda
B O V artikelen
Ritten in 2023
Ritten in 2022
Ritten in 2021
Ritten in 2020
Ritten in 2019
Ritten in 2018
Ritten in 2017
Ritten in 2016
Ritten in 2015
Ritten in 2014
Ritten in 2013
Ritten in 2012
Ritten in 2011
Op bezoek in 2016
Op bezoek in 2012
Op bezoek in 2011
Op bezoek in 2010
Leden foto album.
Gastenboek
Onze Links
privacy verklaring

Zondag 16-12-2018

 De KERSTBINGO

 De kerstbingo werd als vanouds weer goed bezocht, met velen waren ze gekomen om een kansje te wagen bij de Kerstbingo. Er waren weer  heel veel mooie prijzen te winnen er wordt iedere keer gespeeld voor bovenste rij (troostprijs) en dan de middelste rij (troostprijs) en dan de volle kaart (hoofdprijs). na menige rondes gespeeld te hebben komt dan de kalkoen ronde bovenste rij (diepvries kalkoen) de middelste rij (diepvries kalkoen) en dan de volle kaart (diepvries kalkoen) tussendoor worden er nog warme snacks uitgedeeld door Zus en Carlo van het Strooienhuis. ondertussen spelen we verder met als klap op de vuurpijl de laatste ronde met de hoofdprijs te weten een waardebon van die grote gele supermarkt ( overal in nederland in te wisselen) ter waarde van 100 euro en deze is naar Oud Gastel gegaan. en dan worden er nog prijzen uitgedeeld onder de verkochte lootjes die steeds weer werden opgehaald met de naam er op !. dus er waren weer heel wat gelukkige prijs winnaars. en tot slot voor ieder lid nog een mooie sleutelhanger voor het 20 jarig bestaan van de BOV (2-12-1998 / 2-12-2018) verder werd iedereen  bedankt voor zijn/haar inzet van het afgelopen jaar. en tot slot wordt iedereen prettige feestdagen en een gelukkig nieuwjaar toe gewenst vanuit de BOV                                                                                                                          

 

De koffie BOV

De koffie bijeenkomst werd gehouden bij het vlas en suikermuseum te Klundert. We moesten om 11.00 uur bij het museum zijn, voor een lekker bakkie koffie.  en aansluitend een bezoek aan het museum. Er waren zo'n 35 mensen komen opdagen, na de koffie zijn we opgesplitst in twee groepen. een groep is gestart in het vlasmuseum en de andere groep is gestart in het suiker museum. Bij het vlas werd de rondleiding aan elkaar gepraat door een echte vlasboerenzoon, deze kon het dan ook in geuren en kleuren vertellen. bij het suiker werd uitgelegd hoe het begint als zaadje tot het einde als suikerkorrel. Dit alles maakt het zeer interessant, zeker met al die oude machines erbij. En weer wat wijzer zijn we dan ook allemaal weer naar huis gekeerd

 

 

 

 

 

         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

         

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                               

 

  

                                                                                                                                                                                                                                                            

zondag 21-10-2018

 

Alweer de laatste rit van het seizoen.

En wat hebben we genoten. Van het weer, de mooie rit en het interessante en mooie Brandweermuseum, en natuurlijk het lekkere eten in het Strooienhuis.                 Een grote  opkomst op het vroege tijdstip van 10 uur. Maar liefst 41 auto's en met 86 personen begonnen we met prachtig weer. Naar  Oudenbosch, Oud gastel,       Willemstad, Nieuw en Oud beyerland,met de veerpont overgestoken naar Hellevoetsluis. Daar aangekomen kregen we speciale plaatsen om te parkeren. En konden we het brandweermseum gaan bezoeken waar ook door de meeste gebruik van werd gemaakt.Zeer interessant en mooi om te zien, daarna konden we nog van de  prachtige haven genieten en een hapje en een drankje gaan nuttigen voor degene die daar zin in hadden. Na wat rondgelopen te hebben in Hellevoetsluis zijn we weer aan de terugrit begonnen, die ons door mooie dorpjes loodsten. Om rond vijf uur waren we met z'n allen weer bij het Strooiehuis waar ons een heerlijk buffet stond te wachten om het seizoen mee af te sluiten, we hebben met volle teugen van al dit moois en lekkers genoten.

 met dank aan Willem en Diana in't Veldt voor het uitzetten van de mooie rit en het museum en het heerlijke eten verzorgd door Zus en Carlo.

 CHAPEAU voor jullie allen

 

 

         

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

         

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                          De puzzelrit op zondag 16 september                                                                                                                                                                                                         

 Uitgezet door Pino en René, mocht niet klagen over belangstelling. Ruim 30 oldtimers waren present. 

 

 

 

 

 De reputatie van beide heren ten aanzien van het uitzetten van ritten, plus het fantastische weer hebben daar vast aan bijgedragen.

 Na een openings woordje door Pino, was de eerste opdracht het raden van een autoonderdeel. Op zich niet zo moeilijk, tenzij je het onderdeel alleen maar kunt   voelen en niet kunt zien. 

 Zeer uiteenlopende oplossingen paseerde de revu; van ontstekings deel tot   onderdeel van de snelheidsmeter. uiteindelijk bleek het een onderdeel voor het   afstellen   van de trommelremmen te zijn. Chapeau voor diegene die dat goed   hadden

 De rit van ongeveer 100km , was een mix van bolletje/pijltje, foto's en af en toe zeer cryptische   omschrijvingen. De rit voerde via o.a. Hoeven, Oudenbosch,

 Oud gastel, Moerstraten, Halsteren, Bergen op zoom, Hoogerheide en Huibergen naar de Wouwse   plantage.

 In die bossen wachte ons allen de volgende queeste. We gingen weer terug in de tijd naar ons   rijexamen en mochten een theorie examen doen.

 Gelukkig hadden te veel fouten antwoorden geen gevolgen voor het rijbewijs!  Aangezien er slechts   een klein aantal examens beschikbaar waren, leide dit wel tot   wachttijden.

 

 Maar och de temperatuur en het gezelschap waren goed. Via o.a.Wouwse plantage, Nispen, Schijf,  St Willebrord,en hoeven, daar waar we nog een rondleiding   kregen bij een voor ons bekende kunstenaar, en alle kunstwerken hadden een letter of vraagteken en daarvan moesten we een woord maken.

 Zo kwamen we weer terug bij het 't Strooienhuis.Ook daar moesten we een proef afleggen: terwijl de chauffeur geblinddoekt was en de bijrijder buiten de auto   instruktie's moest geven, moest een parcours tussen pionnen afgelegd worden.

 Ieders ervaring was, dat het niet meeviel. Door de blinddoek had je totaal geen richtingsgevoel, en had je totaal geen gevoel van snelheid.

 Op wat uitvallen richting Pino aan de rand van het parcours,zijn er echter geen gewonden gevallen. Maar het was wel een aparte ervaring.

 Nadat bijna iedereen de ervaring van het geblinddoekt rijden had geproefd, begon het zenuwslopende wachten op de uitslag:wie had er gewonnen.

 Maar gelukkig kon dat in het zonnetje onder het genot van een drankje op het terras van 't Strooienhuis.

 Na het bekend maken van de winnaars en het uitrijken van een lekker flesje wijn aan de heren Hack en Radenakers (gedeelde tweede prijs) en de kreek (winnaar),

 Kunnen we weer terugkijken op een leuke en zeer geslaagde dag. 

 Met dank aan de uitzetters Pino en René

 

 

   

 

 

 

 

 

 

     

 

 

 

 

 Zaterdag avond 25-8-2018

 We waren uitgenodigd door de organisatie van de Moerdijkse Oldtimer Vereniging, om met een delegatie deel te nemen aan de eerste avondrit.

 Er hadden zich 26 auto's ingeschreven, maar door het wisselende weer zijn er 4 niet op komen dagen, en er waren 4 afmeldingen, dus waren we nog met 18 auto's

 aanwezig vanuit de BOV. In totaal had de organisatie 81 auto's/ vrachtauto's en een twintig tal motoren/bromfietsen rijdend in de zomeravondrit                                ( niet slecht voor een eerste keer)

 Daarna zijn de meesten van ons nog de spiegeltent in gegaan, (waar een rock en roll band speelde) om een drankje te nuttigen en een dansje te wagen.

 en daarna weer tevreden naar huis te keren.

 p.leijs

 

 

         

 

 

 

 

 

 

 

 

Zondag 19-8-2018

 Met 36 auto's waren we bij het Strooienhuis, en na het bedanken en uitdelen van de bedank snoepzakken zijn we weer klaar voor een leuke rit.

 Het weer was bewolkt toen we gingen rijden, Door de mooie binnen wegen van Hoeven richting Schijf en dan door naar de bossen van Visdonk in Roosendaal.

 Waar de meesten van ons lunchten bij de Lodge of het Theehuisje.

 Daarna gingen daarna gingen we via Nispen waar de zon doorbrak,( hier waren de cabrio rijders weer blij mee) via Wouwse plantage en Heerle naar Kruisland om   

 uiteindelijk bij het Woonzorg complex Blankershove Oud gastel uit te komen.

 Hier stond koffie of thee met een soesje klaar en zaten de oudjes met smart op ons te wachten.

 Ze vonden het geweldig om de uitgezette route mee te mogen rijden in één van de oldtimers.

 Hier praten ze nog dagen over !!!!

 Na de rit met de oudjes ging de route verdervia Oud gastel en Fijnaart naar het Strooienhuis.

 Een  bedankje aan alle BOVers voor het rijden met de mensen van Blankershof en hopelijk volgend jaar weer.

 Ook dank aan Giel Leijs en Jan en Elly schouw voor het uitzetten van de mooie route.

 En Ursula Warringa en Ellen Hack voor het uitzetten van het Gastels rondje.

 

 Groetjes Ellen

 

 

         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

het was weer een leuke dag !

 

 

Zondag 15-6-2018

 Zondag 15 juli de derde Zondag van de maand, Het weer is schitterend en we hebben een rit die deze keer is uitgezet door Arie Hollemans en Cees   Bol.

 Bij 't Strooienhuis aan gekomen Zien we op de parkeerplaats dat het een grote opkomst van auto's is.

 Cees is al aan het tellen daarvan om te kijken of hij wel genoeg routes heeft gemaakt tegenwoordig moet je er al gauw een stuk of vijftig hebben.

 Gelukkig heeft hij er genoeg er zijn 44 deelnemende auto's aanwezig.

 Voor de start word nog eea. uitgelegd over de route door Arie waarna we kunnen vertrekken.

 Het is een mooie route met hier en daar een omleiding zodat we wel eens moeten puzzelen om weer op de beschreven route te komen, maar dat   mag de pret niet drukken.

 Bij de tussenstop bij Bove en Beneeje in hoogerheide was genoeg ruimte voor iedereen om de inwendige mens te versterken.

 Dat gedaan hebbende zijn wij via belgie met weer een omleiding, richting 't Strooienhuis gereden.

 Daar hebben we nog wat genuttigd en zijn toen weer naar huis terug gegaan.

 Het was weer een mooie rit daarvoor onze dank aan Arie en Cees.

 Groeten en tot de volgende rit;

 Nel van de Meulen.

 

 

 

 

         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

      

 

 

 

 

 

 

 Pinkseren 2018

 Vrijdag 18-5-2018

 

 Zaterdag 19-5-2018

We schrijven zaterdag 19 mei en voor vandaag staat er een bezoek aan het keramiek-museum op het programma. Nadat we allemaal gewassen, gestreken en gevoederd zijn gaan we op pad. We rijden weer door een "open-lucht-museum" van oude boerderijen,mooie wegen en volop bloeiende tuinen. Maar eerst KOFFIE. we stoppen bij een mooi restaurant, helaas, dat is gesloten. Het volgende restaurant is nog veel mooier en open, ook niet onbelangrijk. Er staat  ook een moderne koffiemachine, dus een ieder geniet van zijn of haar  favoriete koffie. met een koekje dat in een kunstwerkje zit verpakt

 

 Op naar het museum.onderweg komen we wat obstakels tegen in de vorm van wegwerkzaamheden en worden de navigatoren danig op de proef gesteld. Maar ze zijn inmiddels zo ervaren dat ze daar het stuur niet meer voor omdraaien. En ja hoor, .binnen no time zitten we weer op de goede route Daar aangekomen krijgen we koffie met een gekruide ontbijt koek, kletsen nog wat en gaan dan stil zijn, daar de conservator van het museum het woord wil. We krijgen in vogelvlucht de geschiedenis van het museum te horen, de reden waarom de keramiek-fabriek naar Nieuw-Buinen is verhuisd en hoe ze op het idee kwamen om er ook nog een museum te beginnen. Nou moe, alsof ze geen werk genoeg hadden. Maar  we krijgen een rondleiding van een entousiaste gids, die ons hoofd volstopt met kennis en wetenswaardigheden, die sommigen van ons nog niet wisten. Daarna worden we losgelaten in het museum en we herkennen een aantal voorwerpen, die in het voorwoord en door de gids zijn genoemd. Er staan werkelijk prachtige stukken.

 

 De koeien rechts zijn beschilderd met alle werelddelen, een kunst apart!

 

 Enkele pijpen, waarvan we de mallen hebben gezien

 En ook bordjes;

 

 

 

 

En nog een mozaiekje

 

Met een goed gevoel gaan we weer op pad en wat gebeurd er ?  Er beginnen een aantal magen te knorren. Hoog tijd om een resaurant op te zoeken. En na een paar keer het hoofd gedraaid te hebben moeten we even van de route af, want wat  we zien, ziet er zo aanlokkelijk uit dat we de verleiding niet kunnen weerstaan. Een ruime parkeerplaats waar de bolides netjes op een rij kunnen staan en alsof we nog geen foto's genoeg hebben van al die oude karren, worden er  gelijk weer de telefoons tevoorschijn gehaald om het op de digitale gevoelige plaat te zetten. 

 

 

 

 

 We worden hartelijk ontvangen. In no time staan er glazen met inhoud op tafel, de serveerster klimt op een stoel om een foto van ons cluppie te maken en net zo snel als de glazen op tafel staan, komt ook het eten. Toppie We laten het ons goed smaken en ik ga maaar eens wat anders op de foto zetten dan auto's

      

Na de ietwat verlate lunch worden de motoren weer gestart en de riemen weer vastgesnoerd. Op naar het hotel, wederom een prachtige route. Het is gezellig op het terras, het is prachtig weer en de stemming zit er goed in. De zwarte brigade doet goed zijn/haar best om ons te voorzien van allerlei sapjes en na een heerlijke maaltijd van carpaccio, livar varken, slibtongetjes en een lekker toetje gaan we uitbuiken op het terras. Na een genoeglijke avond gaan we voldaan slapen.

 

   

 

 

En we hebben nog wat geleerd vandaag,       dat wil ik uw niet onthouden

  de BOV is ook nog gefilmd klik op de volgende link       https://www.youtube.com/watch?v=G669lJ5njZo&feature=share

 

 

 Diane Brouwer.

  

 zondag 20-5-2018

 westerbork

 Het weer om 8uur,iets mistig, het beloofd goed te worden dit is het verslag van dag 3 van ons pinksterweekeinde: Vandaag staat een bezoek aan kamp westerbork en een toerritje op het programma. Eerst maar eens op tijd opstaan, want v.a. kunnen we ontbijten en er is afgesproken dat we om ongeveer 10uur in het museumgedeelte van het kamp willen zijn, dus zo gezegd zo gedaan. Om ongeveer 10uur zijn we bij het museum, maar wat schetst onze verbazing de openingstijden zijn in het weekend iets anders n.l. niet om 10 maar om 11uur pas open, maar we laten ons niet zomaar uit 't veld slaan, want we zijn een grote speeltuin met een soort van een cafe gepasseerd dus ff teruggereden en daar wilden we wat gaan drinken en wachten, maar ook die is nog gesloten dus dan maar wat babbelen over van alles en nog wat, leren we elkaar gelijk wat beter kennen, nog wat foto's gemaakt en de tijd vliegt, we hebben formidabel weer, en voor we het weten is het al bijna 11uur dus maar weer eens terug naar ons doel! Aangekomen bij het museum staan de bussen die ons naar het kampterrein brengen al gereed, dus die maar nemen want om 12uur start de rondleiding met de gids op het kamp zelf, en daarna dan maar het museum nog doen en eventueel een drankje.

 

 

 

 

      

in de bov bus

 

de uitleg van de gids

 

aandachtig luisteren

Aangekomen bij het kamp, +- 10 minuten. Met de bussen,  aan de buitenzijde alles bekeken en gelezenen  komt ongeveer om 10 voor 12 de Gids en kan de rondleiding beginnen.

De rondleiding en uitleg wordt met passie en emotie gedaan door Anne want zo heet de gids. we zijn na de rondleiding die iets meer dan 2uur geduurd heeft hierdoor neem ik aan allemaal wat wijzer geworden wat zich hier heeft afgespeeld!

Hierna gaan we weer terug naar het museum/cafe gedeelte met de bus,hier kunnen we wat drinken en of een versnapering nemen, daarna nog het museum zelf gedaan, inmiddels gaat het klokje vooruit en het maagje knort een beetje (geen honger maar lekkere trek zullen we maar zeggen) dus terug naar de speeltuin, die inmiddels wel open is, een lichte hap gedaan (lekkere trek) en daarna maar eens begonnen aan de uitgezette rit, die we zo bekeken, net nog mooi kunnen doen voor we aan tafel moeten (18.00 uur) in ons hotel, en ja hoor het lukt ons mooi om het te redden en deze mooie rit op tijd te beeindigen bij ons hotel!

 

 

 

 

      

voor iedere overledene een steentje

 

ons ploegje

 

de uitzetters

 

 

 

 

om 18.00 uur wacht het diner, en na het diner is er nog gelegenheid om nog eveneen wandelingetje te maken om de beentjes te strekken,wat dus ook menigeen van ons doet.

Hierna nog even wat rusten op de kamer of gelijk hierna nog een terrasje doen met een drankje. de terrassen zijn sfeervol verwarmd en verlicht, na enkele consumptie's druppelen de meesten van ons om ongeveer 23.00 uur wel af want morgen wacht er nog een mooie en pittige (wordt nog warmer) reisdag richting het zuiden, en we moeten op tijd gaan rijden, om ongeveer 9.00 uur vertrekken dus.

en ook het uitzet team wordt nog bedankt door middel van een cadeautje!

Wat vandaag betreft welterusten en tot morgen !!!!!!!!!

Giel leijs 

 

   verslag van de BOV rit d.d. 20 mei 2018

 Op 1e pinksterdag verzamelen zich 22 oldtimers bij het Strooienhuis voor de  door Anita en Bert van Osta uitgezette rit voor de "thuisblijvers".

 Immers, het was ook de periode van het jaarlijks terugkerende (en zeker aan te bevelen) Pinksterweekeind-uitje waaraan een 15 tal auto's   deelnamen. Het was een prachtige zonnige dag en we begonnen met koffie op het terras bij Zus en Piet.

 De route beschrijving werd toegelicht en uitgedeeld,waarna we richting St.Willebrord vertrokken. We kwamen via landweggetjes bij het   pannanhûske,waarbij wij onze weg vervolgden richting Rijsbergen.Uiteindelijk kwamen we uit bij de Oekelsebaan,waar we genoten van een lekker   ijsje bij Alfons IJscreaties. Een adres om te onthouden.We reden voort over de Overasebaan, Zwaantjesweg richting breda. Mooie wegen met   prachtige bomen. Ook passeerden we jeugdgevangenis De Heyacker om zo richting de Baronielaan te rijden. Op ging het naar Dorst en   Dongen,richting S'gravenmoer. We kwamen door Oosteind, een mooi dorp met een opvallende watertoren.Uiteindelijk belanden wij in Waspik waar   we bij Hieriest een lekkere brocollisoep of Heerlijke tosti namen. Daar was volop bedrijvigheid.Tuktukjes reden langs met groepen mensen, met een   stropdas of Hawaiislinger om. een familiefeestje met opdrachten of zo. We vervolgden onze rit via de Schotse Hooglander straat naar   Raamsdonk,R'veer en Drimmelen. Uiteindelijk kwamen we bij een grappige rotonde met een grote bromtol uit bij Den Hout. Via allerlei wegen   passeerden we Breda,Prinsenbeek om via Etten-Leur de weg naar het Strooienhuis te vinden.

 

 Iedereen was het er over eens: een prachtige, groene en zonnige rit langs een stukje West Brabant waar we niet eerder waren geweest!

 Dank aan Anita en Bert, die op zondag 18 april, op de gedachte kwamen om  voor deze 1e pinkserdag een rit te maken!

 

 

 Anky Brouwers

 

 

 

 

 

 

 

      

 

 

en dan klaar !!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Door omstandigheden zijn de eerste twee verslagen verloren gegaan van 2018

  

 

 

 

 

         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                    

 

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                 

                                                                                                                                                                                                                                          

Top