Home
Contactformulier
Inschrijfformulier
Mededelingen
Agenda
B O V artikelen
Ritten in 2023
Ritten in 2022
Ritten in 2021
Ritten in 2020
Ritten in 2019
Ritten in 2018
Ritten in 2017
Ritten in 2016
Ritten in 2015
Ritten in 2014
Ritten in 2013
Ritten in 2012
Ritten in 2011
Op bezoek in 2016
Op bezoek in 2012
Op bezoek in 2011
Op bezoek in 2010
Leden foto album.
Gastenboek
Onze Links
privacy verklaring

 

 

 

Bij Bardahl op bezoek.

 

www.bardahl.nl

 

Bij Bardahl op bezoek. 04-03-2010

 

Onze Secretaris Rene Kuijstermans ook werkzaam bij Bardahl heeft een avond geregeld in Dordrecht. Hier krijgen we de mogelijkheid eens dieper in te gaan op olie, vetten, smeer, poetsprodukten, enz. Een grote verscheidenheid aan allerlei soorten die het bedrijf in zijn assortiment heeft. Al vanaf het begin een warme en gezellige ontvangst op het hoofdkantoor door Gerard Buijs, Mark Kooijman en natuurlijk onze Rene. Ook hier ontbreekt het niet aan een heerlijke bak koffie bij aankomst. Een uitgebreide informatie in drie delen opgesplitst over olie producten, smeermiddelen en onderhoudsproducten zal het gesprek van de avond zijn.

Ter inleiding, na het welkomst woord door Mark Kooijman werd een duidelijk en overzichtelijk programma via de baemer in beeld gebracht en met de bijbehorende informatie toegelicht.

Wat een verscheidenheid aan soorten olie, zo bleek ook aan de presentatie dat het wel degelijk belangrijk is om het juiste product te gebruiken in elke motor, bruggen en bakken van onze auto,s of het nu een oldtimer is of zeg maar onze dagelijkse heilige koe. Ik had er geen idee van dat een verkeerde olie echt nare gevolgen kan hebben voor onze motor. Wat dat betreft heb ik me misdragen ten overstaan van mijn wagenpark. Zo zie je maar, nooit te oud om te leren.

Een kleine pauze met koffie, fris, en een snack kunnen we er weer even tegen.

Vervolgens nam Gerard Buijs het woord met naam en daad over. Hij demonstreerde enkele verschillen bij gebruik van andere naam producten en producten van eigen merk. Het zal je niet verbazen maar dat er wel degelijk verschil bestaat werd hier wel aangetoond. Het blauw/gele busje kon het niet winnen van het eigen merk Bardahl wat hetzelfde doel heeft. Ook een slijtage test met een olie soort van…. En deze van eigenmerk Bardahl was een wereld van verschil.

Nu is Rene aan de beurt, zijn toelichting gaat over toevoegingen voor verschillende doeleinden.

Over het schoonhouden van injectie motoren, maar in het bijzonder onze gewone oldtimer motoren met carburator kreeg de nodige aandacht. Ook handige tips over het nut en gebruik van de Bardahl producten voor de winterstalling.

Kleine lekkage’s van motor, bruggen en bakken is op te lossen door toevoeging van een Bardahl product. Let wel op, zo zei hij het is geen wondermiddel als het onderdeel echt kapot is helpt het niet. Weer een ander product voor het soepel draaien van de motor die de kleppen en zuigerwanden beschermt en daardoor ook een betere kracht en werking geeft. Ook de loodvervanger en nog enkele andere producten kregen de nodige aandacht.

Er kon nog wat nagepraat worden dat deden ook enkelen leden, anderen gingen naar huis, het was een avond met veel kennis die wel graag willen onthouden.

 

Dank aan de Firma Bardahl in Dordrecht maar in het bijzonder

Gerard Buijs, Mark Kooijman en Rene Kuijstermans voor deze leerzame avond.

 

Groetjes Jac Hapers

 

 

 

   

We luisteren naar Mark Kooijmans

 

Niet een grote opkomst, maar ze zijn wel erg geintresseerd

 

   

Deel van het assortiment

 

Een ander deel van het assortiment

   

Demo tafel

 

Test werkhoek

   

Hier gerard Buijs aan zijn demo tafel

 

Rene Kuijstermans met veel informatie.

Top